Segur que també us passa, a l'hivern tinc més ganes d'obrir i encendre el forn, de fer menjars més forts, calents i sobre tot, calòrics. Fem bastant sovint cocs, coques, magdalenes, i ho fem amb família.
A l'hivern els dolços ens venen més de gust, i sense passar-se en podem menjar, i sempre que puc són fets a casa, així sé què mengem.
Hem fet una versió amb la massa de les magdalenes, però en format coc.
Necessitem:
- 3 ous
- 150g de sucre
- 60 ml de llet
- 190ml d'oli (nosaltres hem fet servir d'oliva)
- 210g de farina fluixa
- 7g de llevat químic
- 150g de melmelada de llimona
En un bol posem els 3 ous i el sucre, els batem fins que estiguin escumosos i blanquejats. Hi afegim la llet i l'oli, i ho barregem suaument. Hi afegim la farina i el llevat tamisat i continuem barrejant amb les varetes.
Quan sigui una massa uniforme ho deixarem reposar a la nevera, mínim 30 minuts, ha de quedar ben freda.
Pre-escalfem el forn, al màxim, i mentres tant folrem un motlle rectangular de 40 cm per 20 cm. Hi posem la massa, al damunt hi tirem la melmelada fent filets, i al damunt hi posem una capa de sucre.
Abaixem el forn a 220 graus i posem a coure el coc. El traurem del forn quan estigui daurat i en punxar-lo el punxó surti net.
Aquest és un coc d'hivern com aquest paisatge d'Àreu, a la Vall Ferrera, de començaments de febrer. Un tros de paradís terrenal.
Ostres que bo, quina salivera!!!! El faré aviat!!!
ResponEliminaJo també aprofito la melmelada de llimona per posar-la als cocs... li dona un puntet especial!!!
ResponEliminaI ja hem vist la vostra escapadeta a la Vall Ferrera, m'heu fet agafar ganes d'anar-me'n a la muntanya!
PTNTS
Dolça
Que boooo! Acabo de sopar, però tant de bo que n'hagués tingut un tall de postres! Quina delícia, es veu ben tovet i suau!
ResponEliminaBoníssim!
Petons!
Quina cosa més bona! Així a més sabem el que mengem!
ResponEliminaAmb melmelada de llimona mai ho he preparat... però m'agrada molt l'idea!
Peto,
Palmira
Un cóc deliciós per esmorzar o per qualsevol moment. Amb la melmelada i el sucre per sobre, ha de quedar una capa cruixent a sobre molt bona.
ResponEliminaNyam, nyam, em quedo amb aquest format familiar...així te'n pots tallar el tros que vulguis! Petons!
ResponEliminaQuin paissatge més sensacional!!! I aquesta coc és una combinació perfecta per a transportar-se al Paradís... Petonets!
ResponEliminaLa veritat és que fa mengera!
ResponEliminaLa llimona sempre és boníssima. Petons.
ResponEliminaMireia i Bet:
ResponEliminaNo volia passes d'avui per fer-vos un comentari.
Ahir varem estar a la trobada de Tarragona, organitzada per Nani de la cuina Violeta.
Llàstima que no poguéssiu venir, va ser mol maca la trobada i ens varem conèixer.
Moltes gràcies per el vostre regal, va ser un gran detall i va fer que fóreu presents.
Una forta abraçada
Isabel